Menu Sluiten

Jeans voor een maatje meer

Besteed voor een goede jeans aandacht aan de knie. Bij het passen van jeans let je meestal vooral op hoe ‘ie zit in je taille en bij de zoom. Let echter ook goed op hoe de broek zit bij je knie. Als je een broek koopt waarbij de ruimte voor de knie net iets hoger is gepositioneerd dan waar je knie daadwerkelijk zit, lijken je benen langer. Vooral bij skinny jeans wordt het gedeelte bij de knie vaak een stuk losser als je hem draagt. Stretch is fijn, maar te stretchy loopt snel uit. Kijk daarom dus goed naar het materiaal om flubberknieën te voorkomen.

Een hoge taille staat vrijwel iedereen

Een goede jeans benadrukt je beste punten en camoufleert de punten waar je minder blij mee bent. Het voordeel van een broek met hoge taille is dat eventuele vetrolletjes netjes binnenboord blijven. Als je een lang torso hebt, brengt een hoge taille dat in balans omdat het je benen langer laat ogen, maar vrouwen met lange benen en een korter torso komen er ook goed mee weg. Kortom: de hoge taille is een allemansvriend.

Bedenk van tevoren wat je wilt

Vind je het fijn om een wat stijvere broek te dragen of heb je het liefst dat alles zo veel mogelijk meerekt? En naar wat voor model ben je op zoek? Voor een boyfriendjeans is stretch niet relevant, maar bij een skinny jeans is het qua comfort wel prettig als ‘ie op een paar plekken meerekt. Als je iets wilt dat daar tussenin zit, kun je kijken of er in het label 2% lycra staat vermeld. Dan geeft de stof wat mee, maar is het niet compleet stretch. Als er 30% lyrcra in zit, heb je een broek die meer wegheeft van een legging. Het beste katoen komt uit de Verenigde Staten, Japan en Turkije. Denim bestaat voor het grootste gedeelte uit katoen, dus het is belangrijk daar op te letten als je een broek zoekt die lang meegaat.

Probeer eens iets nieuws

Toen de skinny jaren geleden z’n intrede deed, moesten we daar nogal aan wennen. Nu weet je niet meer anders, maar het is goed om op z’n tijd ook eens een ander model te proberen. De flare pijp die we nu overal zien, zorgt in combinatie met hakken voor eindeloos lange benen en staat misschien een stuk flatteuzer. Of misschien kom je juist wel heel goed weg met een rechte jeans. Kortom: roest niet vast in je vertrouwde model. Proberen!

Vraag om advies

Wij gaan echt niets aan je opdringen, maar we kunnen je van tips voorzien als het gaat om pasvormen en wij zeggen echt “dat staat erg leuk” als het jouw model niet is. Er hangen in de winkel veel verschillende pasvormen en wassingen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen wij jou voor een juiste keuze.

Neem de tijd om te passen. Kom daarom liever niet op een drukke zaterdag naar de winkel.

Koop shape-jeans
Ronde billen, brede heupen of juist zo recht als een plank? Voor ieder figuur is er wel een passende broek.