Menu Sluiten

Grote maten dameskleding – mode – maatje meer

Grote maten dameskleding kleur- en kledingtips

Het eeuwige dilemma van de vrouw met het maatje meer…..Wat kleedt slank af? En wat moet je juist niet doen als je een wondervolle vrouw bent? Natuurlijk zijn hier do’s en don’ts voor. Hier hebben wij een aantal handige tips en trucs voor je op een rij gezet. Daarom op de pagina alles over grote maten dameskleding.

Je bent zoals je bent, je hebt wat je hebt! En echt (bijna) niemand is perfect en al helemaal niet als je door je eigen ogen naar jezelf kijkt. Iedereen heeft wel iets waar ze ontevreden mee is en wat ze minder mooi vindt aan zichzelf. Heb je krullen, wil je stijl haar en andersom 😉

Zie het allemaal los van de kledingmaat. Gelukkig hebben we ook allemaal natuurlijk mooie dingen bij ons. Dingen die je wel waardeert van jezelf. Je gezicht, je ogen, je benen, je taille, je boezem, noem maar op.

Leer op een andere manier naar jezelf te kijken. Wat vind je wel mooi aan jezelf en hoe kan je daar meer accent op leggen? En vergeet niet dat je altijd een keuze hebt. Je kunt je richten op je minpunten of focussen op je pluspunten.
Met kleding en accessoires beïnvloed je jouw uiterlijk meer dan je denkt. Het maakt het op deze manier naar jezelf kijken ook nog veel leuker. Dus laat maar zien wat je hebt en laat mensen er maar naar kijken. Als je er bewuster mee bezig bent, ga je er ook prettiger mee om en je beter voelen.

Grote maten dameskleding de praktijk

Shirt Love Sparkle

Elke vrouw is anders en elke vrouw is anders gebouwd. De één heeft weinig taille, de ander veel of helemaal geen taille. De maat van de kleding doet er niet toe. Het is de bouw die bij jou hoort. Of je nu 40, 90 of 110 kilo weegt, eenmaal taille altijd taille. Het hoort bij jou. Dus ook voor de vollere dames geldt, laat zien wat je hebt en verstop je pluspunten niet onder wijd vallende tunieken!! Dat is zelfs jammer (en ook de verkeerde makkelijke weg), doordat je eerder voller dan slanker lijkt.

Naast je bouw is ook je kleur haar en ogen van belang. Je kunt hier eindeloos op variëren en mee spelen. Gebruik eventueel lichtjes een make up om iets te accentueren of juist te camoufleren.

Modieus met een maatje meer

Zwart is de meest gegrepen kleur, want het kleed zo lekker af. Is wat veel vrouwen onder ons denken…..het liefst in de lente, zomer, winter en herfst. Meiden, wat kiezen we toch vaak voor deze kleur. Ik heb eens gelezen dat in het onderbewuste proces de kleur zwart staat voor de bescherming van de eigen pysche. Het is een uiterst formele en krachtige, maar ook afstandelijke kleur. Zwart staat voor niet opvallen, mensen voelen er zich vaak veilig in.
Nog een paar kenmerken van zwart; het geeft geen schaduw en absorbeert al het licht. Het maakt eerder lomp en log omdat er geen lichtweerkaatsing is. Zwart geeft heel duidelijk de vorm van iets weer.

Donkerblauw daarentegen is een prachtig alternatief hiervoor. Blauw heeft van nature dat het verder weg lijkt dan het daadwerkelijk is. Hierdoor lijk je in blauwe kleding dus ook minder zwaar. De positieve eigenschappen van blauw zijn; vertrouwen, waarheid, begripvol, zekerheid, rust en professionaliteit. De negatieve eigenschappen zijn introvert, koel, passief en kalmerend. Zo heeft elke kleur zijn eigen kenmerken.

Breng kleuraccenten aan op de plekken die je wilt laten zien. Zoals bijvoorbeeld je gezicht, je boezem, je taille, je slanke benen. Kies voor het mooie van je lijf! Neem de wat minder opvallende kleuren om plekken te camoufleren.

Tips voor grote maten dameskleding

Veel vollere vrouwen hebben een prachtig gezicht om naar te kijken, mooie huid, mooi decolleté en het plezier, lol en de gezelligheid van het leven is vaak zichtbaar. Verleid de kijker naar de mooie delen van het lichaam en wees er trots op. Dit doe je door kleur te gebruiken op de plekken waarover je wel tevreden bent en die wilt benadrukken. Dat trekt dan de aandacht en laat de rest met rust.

Koop je kleding nooit te strak. Dat geldt eigenlijk bij elke maat. Het is bij iemand met maat 48 net zo min mooi als bij iemand met maatje 36. Te kleine kleding laat je juist voller lijken. Probeer daarom in de winkel ook eens een maatje kleiner of groter. En laat je niet afleiden door “een paar getallen” die er in staan die we ook wel maat noemen. Het gaat echt om je pasvorm en hoe het jouw uiteindelijk staat. Getallen zeggen vaak niets.
Ga er eens goed voor de spiegel staan en kijk wat een maatje meer of minder voor je doet. En misschien kom je wel tot de ontdekking dat jij eigenlijk altijd net de verkeerde maat pakte. Kijk en observeer jezelf en voel wat het met je doet.

Sierraden zijn een pracht accessoires. Kies voor sierraden die altijd passen bij de verhouding van je lichaam. Ben je vol kies dan ook voor grotere en vollere sierraden. Kleine, fijnere sierraden laten je juist voller lijken. En kies sierraden die mooi passen bij ogen en haren. Ook niet onbelangrijk kijk hoe ze staan bij jouw kaak-, kin- en halslijn. Gebruik langere kettingen en sjaals als je een korter gezicht hebt. Heb je een langer gezicht dan werkt het juist anders om.
Wil je langer lijken, probeer eens schoenen met een hakje in plaats van de sneaker, flatjes of slippers. Een sledehak biedt stabiliteit en loopt vaak prettig. Nog meer lengte probees eens een naar beneden taps toelopende broek. Dit doet dat accent zeker versterken. En je benen lijken 20 centimeter langer.

Wil je slanker lijken kies dan vooral voor verticale lijnen in je kleding en dus niet voor laagjes. Stippels, vegen en streepjes doen het altijd goed. Kijk maar naar de luipaard print. Voor sommige afgezaagd, maar het werkt altijd. Horizontale lijnen en die laten je dikker lijken.

Als je laagjes gebruikt, doe dan de meest opvallende kleur naar de buitenkant.

Onze collectie in één oogopslag

Natuurlijk vind je onze grote maten dameskleding gewoon in de webshop. Maar ook hier krijg je een leuk overzicht van wat we zoal in de collectie hebben. Heerlijk snel het overzicht.