Menu Sluiten

Blouse voor een maatje meer

en in hippe grote maten en vind je in dit gedeelte van de webshop van Hip & Large.

Welke blouse past bij welk figuur?
Blouses zijn onmisbare basics voor op kantoor en voor een feestje ‘s avonds. Of je ze nu casual draagt met jeans of wat chiquer met een kokerrok – met de juiste blouse ben je nooit over the top, maar altijd precies goed gekleed. In onze blouse-gids vertellen we je wat de beste blouses voor jouw figuur zijn en welke modellen je beter in de winkel kunt laten hangen.

Een blouse met ruches is perfect als je een kleine borstomvang hebt.

Als je een kleine cupmaat hebt, mag je blouse best wat uitbundiger zijn. Met opvallende uitsnijdingen en ruches leid je de aandacht af van je kleine borsten. Stop je blouse in ieder geval in je broek of rok om je silhouet goed te laten uitkomen en je slanke taille te benadrukken

Getailleerde, in de broek gestoken overhemdblouses zijn ideaal voor vrouwen met een recht figuur

Heb je niet al te veel rondingen en heb je eerder een recht figuur? Dan mag je je gelukkig prijzen, want met zo’n figuur kun je zowel speelse blouses als eenvoudige, getailleerde overhemdblouses dragen. Eén ding moet je wel altijd in gedachten houden: stop je blouse altijd in je broek of rok, zodat je figuur er niet te vierkant uitziet. Tip: lengteplooien in de blouse maken je lichaam optisch langer en benadrukken je taille, zodat je wat meer rondingen in je figuur krijgt.

Tunieken voor kleine probleemzones

Een tuniek is wijd gesneden en daarom ideaal bij een grote borstomvang, of om een beetje te veel aan vet te camoufleren.
Tunieken hebben meestal een brede halslijn, wijde mouwen en een A-lijn. Dit maakt dit type blouse perfect voor het verbergen van kleine probleemzones op de buik of heupen. Ook een zeer grote boezem wordt met een tuniek visueel wat meer naar de achtergrond gebracht.

Blouses met driekwart mouwen voor kleine, wat vollere vrouwen

Blouses met driekwart mouwen maken het lichaam optisch langer.
Als je lichaamsbouw eerder klein en compact is, dan zijn blouses met driekwart mouwen ideaal voor jou. De deels blote armen doen je postuur meteen wat langer lijken. Om je silhouet niet voller te laten lijken dan het eigenlijk is, kun je versieringen en uitbundige details zoals ruches of stroken beter vermijden. Stop de blouse in je broek om je benen optisch te verlengen.

Lange blouse voor lange, slanke vrouwen

Lange blouses benadrukken het mooie postuur van lange, slanke vrouwen
Of het nu met lange of korte mouwen is, met of zonder kraag, ronde hals of v-hals: lange blouses zijn ideaal voor alle lange, slanke dames, omdat ze het slanke silhouet extra benadrukken. Het is het beste om je lange blouse te dragen met een strakke broek, jeans of legging in 7/8-lengte. Met hoge hakken of brogues wordt het nog eleganter – perfect voor op kantoor!